Buitenzwembad

Waterspeeltuin – Cigoland – Frankrijk

  • DISCIPLINES : Engineering, Bouwcoördinatie
  • TOTALE OPPERVLAKTE : 430 m2
  • JAAR VAN REALISATIE : 2021
  • REALISATIETIJD : 3 Maanden

De Opgave:

Cigoland is een attractiepark in de Elzas in Frankrijk, waar de ooievaar centraal staat. Daar had men de wens een waterspeelpark te realiseren voor tijdens de warmere dagen. Met dit in gedachten is een Nederlandse fabrikant van kunststof speelelementen aan de slag gegaan om een custom-made waterspeeltuin te ontwerpen.

Vervolgens hebben wij daar de draad verder opgepakt met het ontwerpen van alle benodigde bouwkundige en technische voorzieningen om daar een functionerend geheel van te maken.

 

Het ontwerp

Niet alleen het benodigde “wet deck”, maar ook de machinekamer en waterbuffer zijn door ons bedacht en samen met de installaties en speelelementen tot een functionerend geheel samengevoegd.

Duurzaamheid

De bouwkundige realisatie is door een lokale aannemer uitgevoerd, welke op basis van onze begeleiding daartoe prima in staat was.

De technische installaties, waterbuffers en machinekamer zijn grotendeels in Nederland prefab gebouwd, waarmee veel reistijd is bespaard. Dit was in tijden van internationale corona beperkingen een groot voordeel.

 

De realisatie

Bij de realisatie van dit waterspeelpark zijn de verplaatsingen van personen en materiaal zo veel mogelijk beperkt, wat door een uitgekiende pre- fabricage en gebruik maken van lokale bedrijven mogelijk was. Daarmee is ook de uitstoot tijdens de realisatie zo veel mogelijk beperkt. Wij hebben reeds vele jaren ervaring op het gebied van prefab installaties en bouw- onderdelen, welke wij nu ook konden toepassen om daarmee efficiënt te kunnen werken in een periode waarin o.a. ook corona regels en quarantaine van toepassing waren.

DISCIPLINES

Engineering, Bouwcoördinatie

TOTALE OPPERVLAKTE

430 m2

JAAR VAN REALISATIE

2021

REALISATIETIJD

3 Maanden

SHARE PROJECT