Buitenzwembad

Waterspeeltuin – Camping Duinhoeve – Burgh haamstede

  • DISCIPLINES : Bouwkundig ontwerp, Engineering, Bouwcoördinatie
  • TOTALE OPPERVLAKTE : 1100 m2
  • JAAR VAN REALISATIE : 2017
  • REALISATIETIJD : 4 Maanden

De Opgave:

Camping Duinhoeve had de wens een grote waterspeeltuin te realiseren. Voor de op te stellen waterspeelelementen was het nodig daarvoor uitgebreide bouwkundige en installatie-technische voorzieningen te treffen. Daarnaast was het wenselijk de speeltuin af te werken met o.a. een transparant windscherm.

 

Het ontwerp

De waterspeeltuin is een “wet-deck”, wat inhoudt dat nergens water blijft staan. Dat maakt spelen met water ook veilig. Deze waterspeeltuin behoort met een oppervlakte van meer dan 1.000m2 ook tot de grootsten van Nederland. Waar de ontwerpen van de speel elementen vooral liggen bij de leverencier van deze elementen, hebben wij ons vooral gericht op de (water-) technische functionaliteit van het  geheel, en er een passende fundering en afwerkingen omheen ontworpen. Ook de technische ruimte en waterbuffers spelen een belangrijke rol om het geheel te laten functioneren. Wat uiteindelijk niet heel erg opvalt is de enorme hoeveelheid leidingen welke in de vloer zijn opgenomen, waarvoor op diverse plaatsen de vloer ook extra dik is gemaakt. Ook de retour- punten zijn op verschillende plaatsen zo onopvallend mogelijk geïntegreerd. Verder zijn de technische installaties en waterbuffers in het landschap geïntegreerd door deze ondergronds in kelders te bouwen.

Duurzaamheid

Spelen met water wordt nog een stuk leuker als het water is verwarmd. In deze waterspeeltuin gebeurt dat mede door de toepassing van zonne-collectoren, welke bij mooi weer de warmte van de zon overbrengen aan de water voorraad van de waterspeeltuin.

 

De realisatie

Behalve de nodige vergunningen en uitvoerings- begeleiding lag hier vooral ook een grote uitdaging in de integratie van alle leidingwerken in de betonnen vloer. Daarvoor zijn ook diverse in te storten voorzieningen ontworpen om de realisatie van het geheel mogelijk te maken. Ook zijn maatregelen bedacht voor de ondergrondse bouwvolumes, om met de soms extreme grondwater-standen om te gaan.

DISCIPLINES

Bouwkundig ontwerp, Engineering, Bouwcoördinatie

TOTALE OPPERVLAKTE

1100 m2

JAAR VAN REALISATIE

2017

REALISATIETIJD

4 Maanden

SHARE PROJECT