Buitenzwembad

Verwarmd buitenbad – Camping de Paardenkreek – Kortgene Zeeland

  • DISCIPLINES : Ontwerp, Engineering, Bouwcoördinatie
  • TOTALE OPPERVLAKTE : 270m2
  • JAAR VAN REALISATIE : 2017
  • REALISATIETIJD : 3 Maanden

De Opgave:

Voor Camping de Paardekreek is een duurzaam verwarmd buitenzwembad gerealiseerd voor de “echte zwemmers”, welke graag hun baantjes trekken in comfortabel verwarmd en schoon water, terwijl ze ook kunnen genieten van de frisse buitenlucht en het weidse uitzicht over het Veerse Meer.

Mede door de hoge kwaliteit van voorzieningen is camping de Paardekreek een goed voorbeeld van een hedendaagse camping / vakantiepark dat met haar tijd is mee gegaan.

Het ontwerp

Het ontwerp is in de eerste plaats functioneel, met een rechthoekig zwembad van 20 bij 10 meter, waarin een aflopende bodem, en een “luie trap”. Hierdoor is het makkelijk in- en uit stappen, maar ook praktisch voor kinderen.

Verder zijn een integraal onderdeel van het geheel: De machinekamer, de “garage” voor de rolafdekking en een terras dat een weids uitzicht biedt over het zwembad en het Veerse Meer.

Duurzaamheid

Het zwembad is in zijn geheel duurzaam gerealiseerd, waar het vooral gaat om het warm en schoon houden van het zwemwater.

Duurzaamheid is ook vertaald in levensduur: Door de toepassing van hoogstaande kwaliteits- materialen en technologie staat dit zwembad ook voor vele jaren zorgeloos plezier.

De realisatie

Mede door de ruime ervaring van Van der Giesen Architektuur konden alle ontwerp fases vlot worden doorlopen en de bouwtijd van het zwembad zelfs verkort worden van 4 naar 3 maanden. Dit kon onder andere gerealiseerd worden door het vergaand prefabriceren van belangrijke onderdelen in dit project.

Uiteraard is dit zwembad ook volledig conform alle regelgeving ontworpen voor (semi-) openbare zwembaden.

DISCIPLINES

Ontwerp, Engineering, Bouwcoördinatie

TOTALE OPPERVLAKTE

270m2

JAAR VAN REALISATIE

2017

REALISATIETIJD

3 Maanden

SHARE PROJECT