Buitenzwembad

Buitenzwembad – Camping Ginsterveld – Burgh Haamstede

  • DISCIPLINES : Ontwerp, Engineering, Bouwcoördinatie
  • TOTALE OPPERVLAKTE : 600 m2
  • JAAR VAN REALISATIE : 2021
  • REALISATIETIJD : 3 Maanden

De Opgave:

Camping Ginsterveld beschikt sinds de jaren ’80 over een overdekt recreatief zwembad. Mede door de groei van het aantal bezoekers, en de wens ook iets te doen voor seizoensverlenging met de bijbehorende doelgroep van “empty-nesters” ontstond het idee voor een buitenzwembad voor de baantjes- zwemmers.

 

Het ontwerp

Wij hebben een doelgericht bassin ontworpen, met een maximale functionaliteit zowel in het hoogseizoen als in het voor- en naseizoen.

De opzet met gekoppelde buffers en technische ruimte met waterzuivering, waterval én rolafdekking geïntegreerd hebben tot een efficiënt en net resultaat geleid. Door de bodem aflopend te maken kunnen ook kinderen aan de ondiepe zijde gewoon staan, terwijl de luie trap zorgt voor het nodige comfort bij het in- en uit het water gaan.

Duurzaamheid

Met het oog op duurzaamheid zijn ook in dit zwembad de nodige maatregelen genomen om het verbruik van energie en chemicaliën tot een minimum te beperken, zonder dat daarbij concessies zijn gedaan aan hygiëne en comfort. Daarbij spelen de technische installaties en de rolafdekking een grote rol.

 

De realisatie

Mede door goede voorbereidingen is dit zwembad gerealiseerd in 14 weken tijd gedurende de winterperiode. Hierdoor is geen sprake geweest van overlast voor de gasten op de camping. Er is gekozen voor materialen met een lange levensduur en minimaal onderhoud om te komen tot een kwalitatief eindresultaat met een lange levensduur.

DISCIPLINES

Ontwerp, Engineering, Bouwcoördinatie

TOTALE OPPERVLAKTE

600 m2

JAAR VAN REALISATIE

2021

REALISATIETIJD

3 Maanden

SHARE PROJECT