Civic & Cultural

Uitbreiding en verbouw zwembad “Maji Springs” in Karibu Town

Safari resort Beekse Bergen had reeds een bestaand zwembad in het centrum gebouw “Karibu Town”. Ons is gevraagd de capaciteit, kwaliteit en beleving naar een hoger niveau te brengen.

READ MORE

Overdekt zwembad op Camping de Paardekreek

Voor Camping de Paardekreek is een duurzaam verwarmd buitenzwembad gerealiseerd voor de “echte zwemmers”, welke graag hun baantjes trekken in comfortabel verwarmd en schoon water, terwijl ze ook kunnen genieten van de frisse buitenlucht en het weidse uitzicht over het Veerse Meer.

READ MORE

Overdekt zwembad in de Beekse Bergen: “Etsi pool in Ganvie Village”

Nadat in juni 2021 het centrumgebouw bij de Beekse Bergen was afgebrand, stond de opdrachtgever voor de uitdaging zo snel mogelijk een vervangende nieuwbouw te realiseren voor de gasten van het vakantiepark. Al snel werd de conclusie getrokken dat de expertise van Van der Giesen Architecten benodigd was om het zwembad snel en kwalitatief goed te realiseren.

READ MORE

Buitenzwembad – Camping Ginsterveld – Burgh Haamstede

Camping Ginsterveld beschikt sinds de jaren ’80 over een overdekt recreatief zwembad. Mede door de groei van het aantal bezoekers, en de wens ook iets te doen voor seizoensverlenging met de bijbehorende doelgroep van “empty-nesters” ontstond het idee voor een buitenzwembad voor de baantjes- zwemmers.

READ MORE

Centrumgebouw en Buitenzwembad – Kompas Camping – Nieuwpoort – België

De Kompas camping aan de Belgische Noordzeekust is één van de grootste campings in België en bestaat reeds meer dan 40 jaar. Het oude centrumgebouw uit de jaren ’70 paste op geen enkele wijze meer in de toekomst visie van dit vooruitstrevende vakantiepark. Kompas besloot daarom drie architectenbureaus te vragen in wedstrijdverband een ontwerp te maken voor een nieuw te bouwen centrumgebouw.

Onderdeel van de opgave waren de integratie van: Receptie, Backoffice, Winkel, Bakkerij, Restaurant, Snackbar, Multifunctionele Zalen, Jeugdruimte, Overdekt Spelen, Lounge, Technische ruimte voor de buitenzwembaden, Personeelsruimten en opslagruimten. En ook de sloop van het bestaande gebouw maakte deel uit van de opgave.

READ MORE

Waterspeeltuin – Camping Duinhoeve – Burgh haamstede

Camping Duinhoeve had de wens een grote waterspeeltuin te realiseren. Voor de op te stellen waterspeelelementen was het nodig daarvoor uitgebreide bouwkundige en installatie-technische voorzieningen te treffen. Daarnaast was het wenselijk de speeltuin af te werken met o.a. een transparant windscherm.

READ MORE

Waterspeeltuin – Cigoland – Frankrijk

Cigoland is een attractiepark in de Elzas in Frankrijk, waar de ooievaar centraal staat. Daar had men de wens een waterspeelpark te realiseren voor tijdens de warmere dagen. Met dit in gedachten is een Nederlandse fabrikant van kunststof speelelementen aan de slag gegaan om een custom-made waterspeeltuin te ontwerpen.
Vervolgens hebben wij daar de draad verder opgepakt met het ontwerpen van alle benodigde bouwkundige en technische voorzieningen om daar een functionerend geheel van te maken.

READ MORE

Verwarmd buitenbad – Camping de Paardenkreek – Kortgene Zeeland

Voor Camping de Paardekreek is een duurzaam verwarmd buitenzwembad gerealiseerd voor de “echte zwemmers”, welke graag hun baantjes trekken in comfortabel verwarmd en schoon water, terwijl ze ook kunnen genieten van de frisse buitenlucht en het weidse uitzicht over het Veerse Meer.

READ MORE

Renovatie Buitenzwembad – Bosbad Lunteren

De opdracht voor het vervangend nieuw bouwen van de bassins en technische ruimten van het bosbad te Lunteren bestond uit diverse uitdagingen, welke stuk- voor stuk met succes zijn ingevuld. Het oude zwembad uit 1937 voldeed o.a. niet meer aan verschillende eisen voor veiligheid en hygiëne (WHVBZ), maar de sfeer in het buitenbad, mede ontstaan door de organische vormgeving van de baden en de bosrijke omgeving was echter van een zeer hoge kwaliteit.

READ MORE

Recreatiewoning Pontille – Veerse Meer

Woningtype Pontille bevindt zich deels boven het water, en deels op het land. Er is bewust voor gekozen de ligplaats voor de boten naast de woning te positioneren, zodat het uitzicht vanuit de woonkamer vrij blijft.

READ MORE